Skoro jesień na dobre zagościła na naszych podwórkach, pora, aby weszła także do kuchni KOKU Sushi. W tym sezonie, oprócz deszczu i żółtych liści, jeszcze jedno jest pewne – nie pozwolimy wam zmarznąć. A właściwie nie my, ale nasze rozgrzewające, niekiedy pikantne i zawsze zaskakujące w smaku menu. Jesteście ciekawi, co przygotowaliśmy? Poznajcie nasze nowości.

Kokosowa zupa rybna z czerwonym curry

To pierwsza propozycja na chłodniejsze dni. Bazą dla tego aromatycznego wywaru są trzy gatunki ryb – łosoś, sandacz oraz moonfish. Do tego warzywa, pasta curry, mleko kokosowe, makaron ryżowy i edamame (świeże ziarna soi). Wszystko przyprawione chilli, posypane szczypiorem i sezamem. Ta sycąca, bogata w smaku zupa z pewnością Was rozgrzeje i doda energii na resztę dnia.

Coś dla fanów krewetek, tatarów i sashimi

Wiemy, że krewetki to jedne z Waszych ulubionych owoców morza, dlatego przygotowaliśmy coś ekstra dla ich miłośników. To odświeżona wersja Chrupiącego mixu krewetkowego, w którym znalazły się: krewetki w tempurze, krewetki w cieście filo, sakiewki won ton i spring rolls. A to wszystko w towarzystwie sosu śliwkowego, słodkiego chilli oraz majonezu chomarowego. Nowością są także Tatar z tuńczyka oraz Sashimi w nieco mniejszym rozmiarze. 

Rolki i zestawy  premium

Do jesiennej karty weszły również rolki, które wygrały w naszym corocznym konkursie dla najlepszych i najbardziej kreatywnych sushi masterów sieci. To Green Rolls, Uramaki z pikantnym węgorzem i krewetką w tempurze oraz Uramaki z pikantnym tatarem z łososia i węgorzem w tempurze. Odświeżyliśmy ponadto wybrane rolki oraz zestawy premium.

Hosomaki, futomaki i uramaki  

Jeśli chodzi o “maki” to tu także nie zabrakło nowości i świeżych receptur. Możecie spróbować m.in. Futomaki w tempurze z tatarem z tuńczyka, Uramaki fresh tasty, Sandacz w tempurze z awokado, Premium uramaki vegan, Hosomaki z mango czy rolki powiększającej zestawy – Uramaki z krewetkami i surimi w tempurze

A na deser…

Dla fanów słodkich smaków oraz gości, którzy nie wyobrażają sobie życia bez deserów, mamy konkursowe Crunchy mango. To otulony papierem ryżowym chrupiący prażony ryż w musie z białej czekolady, z mango, migdałami i sosem marakuja. Całość posypana jest pudrem z truskawek. Słodką ofertę uzupełniają nowe Uramaki z mascarpone, masłem orzechowym i bananem w tempurze.

Na rozgrzewkę lub dla orzeźwienia – herbaty i lemoniady 

Jesienno-zimową kartę napojów otwierają herbaty – Zimowy rooibos oraz Świąteczny orzech laskowy z czekoladą i migdałami. Dodatkowo zachęcamy do spróbowania trzech nowych herbat rozgrzewających – to Spicy mango, Herbata zielona mango i yuzu oraz Herbata wiśniowa sencha z jaśminem i czarnym bzem.

Wymieniliśmy też lemoniady, bo kto powiedział, że można je pić tylko latem? Poznajcie więc Spicy winterLemoniadę z jagodą i lawendą

A może drinka do tego?

A na koniec grzańce, drinki i wina – w sam raz do ucztowania podczas długich, zimowych wieczorów. Na start proponujemy Prosecco jagodowo-lawendowe oraz Malinowe vinho verde. Do tego nasze piwo Oishi biru liczi i aż trzy grzańce Grzaniec Oishi Biru, Martini HOT oraz Choya spicy mango

Dla smakoszy win mamy natomiast nowe CALITERRA Chardonnay Reserva – dobrze zbalansowane w smaku, o bukiecie owoców tropikalnych z nutami wanilii oraz drewna. 

***

Narobiliśmy apetytu, prawda? W takim razie zapraszamy do naszych restauracji lub do składania zamówień online. Nowa karta wchodzi w życie już 13 października. Smacznego!

Masz ochotę na sushi? Sprawdź listę naszych SUSHI BARÓW! Jesteśmy w całej Polsce.