To była niezwykle trudna edycja Nowych Inspiracji. Przyjemnie trudna 😊
Po raz 6. mieliśmy bowiem przyjemność weryfikacji zgłoszeń nadesłanych na nasz wewnętrzny plebiscyt. W tym roku otrzymaliśmy ich rekordową liczbę, a rozstrzygnięcie było o tyle trudne, iż pomysły na nowe rolki wyróżniały się zarówno kreatywnością, jak i smakiem.
🥢Jednak… wybór musiał być tylko jeden. I miejsce zgarnęła Adriana Jóźwiak z KOKU Sushi Słupsk za rolkę Green Rolls. Propozycja ta urzekła nas niebanalnym smakiem uzyskanym dzięki połączeniu z pozoru prostych składników wraz z sosami wasabi oraz marakui.
🥢 II miejsce należy do sushi mastera z KOKU Sushi Łódź Piotrkowska za deser Crunchy Mango. Tutaj z kolei urzekł nas nieprzesłodzony, zrównoważony smak tej rolki.
🥢 III miejsce zawędrowało do Łukasza Łabuza z KOKU Sushi Białystok Rynek za rolkę uramaki z pikantnym węgorzem i krewetką. Przekonało nas zupełnie inne zastosowanie węgorza w tempurze podanego w formie… sałatki.
Nie omieszkaliśmy też przyznać kilka wyróżnień dla pomysłów od sushi masterów z: KOKU Sushi Gniezno, KOKU Sushi Zawiercie, KOKU Sushi Katowice oraz KOKU Sushi Białystok Kilińskiego.
Wszystkim uczestnikom pięknie dziękujemy, zaś laureatom – dziękujemy 💚