O nas
RESTAURACJI
LAT
różnych rolek sushi
-
2004
zaczyna się nasza przygoda z sushi powstaje Orient Express
Od 2004 roku sukcesywnie podnosiliśmy kwalifikacje, szkoliliśmy oraz budowaliśmy relacje z naszymi Gośćmi. Prowadziliśmy warsztaty i szkolenia sushi oraz kulinarne eventy. -
2011
tworzymy markę KOKU Sushi
Koncept KOKU Sushi został bardzo dobrze przyjęty przez naszych Gości. Goście docenili jakość oraz różnorodność potraw, jakość serwisu oraz spójność konceptu. Marzenia o własnej sieci sushi barów stawała się coraz bardziej realna. -
2012
powstaje kolejny lokal własny w Łomży
Timeline Content -
2013
pierwszy lokal franczyzowy w Ostrowie Wielkopolskim
Timeline Content -
2014
Gdańsk, Warszawa, Legnica
Timeline Content -
2015
Poznań, kolejny lokal w Legnicy
Timeline Content -
2016
Kraków, Częstochowa, Bolesławiec, Świdnica, Lubin
Timeline Content -
2017
Świnoujście, Kalisz
Timeline Content -
2018
Wałbrzych, kolejny lokal w Łomży, kolejny lokal w Białymstoku, Łódź, Katowice
Timeline Content -
2019
Gniezno, Grudziądz, Szczecin, Zawiercie, Stargard, Leszno
Timeline Content -
2020
Pierwszy lokal KOKU Sushi Point w Białymstoku, nowe lokale w Nowej Soli, Słupsku, Jastrzębiu-Zdroju oraz Głogowie
Timeline tab content -
2021
Lubliniec, Komorniki POINT, Olsztyn, Lubań POINT, Łódź Retkinia, Bolesławiec POINT, Szczawno-Zdrój, Ostrów Wielkopolski POINT, Szczecin POINT, Ostrołęka
Timeline tab content -
2022
drugi lokal w Warszawie na Mokotowie, ponowne otwarcie lokalu w Gdańsku, otwarcie kuchni centralnej w 4 lokalu w Białymstoku
Timeline tab content
Siła Rodziny
KOKU Sushi jest firmą rodzinną, prowadzoną przez Mariusza, Urszulę i Piotra Olechno. Pasja oraz wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej pozwoliło nam stworzyć największą sieć sushi barów w Polsce

Sushi Chef
Mariusz Olechno
To on jest wyznacznikiem smaku. Jego hobby to podróże z których czerpie inspiracje, spotykane w naszym menu.

CEO
Urszula Olechno
Burza pomysłów. Kreatywna, stanowcza, jej drugie imię powinno brzmieć Wonder woman

KOKU Team

Magdalena Matejczuk
General Manager
Niezastąpiona. Realizuje cele, wizje i misje, oraz nadaje tempo w realizacji strategii firmy.

Jagoda Nikołajuk
Office Manager
Finanse KOKU ma w jednym paluszku. Miła, filigranowa, ale potrafi być zadziorna.


Urszula Jurczenia
Project Manager
Zamiłowanie do organizacji i porządku ma we krwi. Zaskakuje nas codziennie nowymi pomysłami.

Martyna Krzymowska
Restaurant Manager Trener
Charyzmatyczna manager KOKU Sushi, która jest z nami od 10 lat. To dzięki niej ekipa lokali w Polsce wita Was z uśmiechem.

Krzysztof Giżewski
Sous Chef Trener
Zawsze uśmiechnięty, profesjonalista pod każdym względem. Pod jego czujnym okiem nasi Sushi masterzy już od pięciu lat uczą się technik przygotowywania sushi.

Hubert Żukowski
Sushi Master Trener
Ostoja spokoju. Konkretny i stanowczy w działaniach. Jako Sushi Master ma za zadanie wyszkolić własny zespół, który wznieci ogień na niejednym japońskim talerzu.

Szymon Zajkowski
Sushi Master Trener
Dusza towarzystwa. Zawsze można na nim polegać. W kuchni KOKU Sushi nieustannie pogłębia swoją wiedzę i przekazuje ją szkoląc przyszłych sushi masterów.