restauracji
w 39 miastach
lat
doświadczenia w prowadzeniu sushi barów
różnych rolek sushi
do spróbowania
-
2004
zaczyna się nasza przygoda z sushi powstaje Orient ExpressOd 2004 roku sukcesywnie podnosiliśmy kwalifikacje, szkoliliśmy oraz budowaliśmy relacje z naszymi Gośćmi. Prowadziliśmy warsztaty i szkolenia sushi oraz kulinarne eventy.
-
2011
tworzymy markę KOKU SushiKoncept KOKU Sushi został bardzo dobrze przyjęty przez naszych Gości. Goście docenili jakość oraz różnorodność potraw, jakość serwisu oraz spójność konceptu. Marzenia o własnej sieci sushi barów stawała się coraz bardziej realna.
-
2012
powstaje kolejny lokal własny w Łomży -
2013
pierwszy lokal franczyzowy w Ostrowie Wielkopolskim -
2014
Gdańsk, Warszawa, Legnica -
2015
Poznań, kolejny lokal w Legnicy -
2016
Kraków, Częstochowa, Bolesławiec, Świdnica, Lubin -
2017
Świnoujście, Kalisz -
2018
Wałbrzych, kolejny lokal w Łomży, kolejny lokal w Białymstoku, Łódź, Katowice -
2019
Gniezno, Szczecin, Stargard, Leszno -
2020
Pierwszy lokal KOKU Sushi Point w Białymstoku, nowe lokale w Nowej Soli, Słupsku, Jastrzębiu-Zdroju oraz Głogowie -
2021
Lubliniec, Komorniki POINT, Bolesławiec POINT, Szczawno-Zdrój, Ostrów Wielkopolski POINT, Szczecin POINT, Ostrołęka -
2022
drugi lokal w Warszawie na Mokotowie, ponowne otwarcie lokalu w Gdańsku, otwarcie kuchni centralnej w 4 lokalu w Białymstoku, Chojna, lokal POINT w Pruszkowie, lokal POINT w Wysogotowie, Jelenia Góra, Żary, Lubań
Siła rodziny
Mariusz Olechno
Sushi Chef
To on jest wyznacznikiem smaku. Jego hobby to podróże z których czerpie inspiracje, spotykane w naszym menu.
Urszula Olechno
CEO
Burza pomysłów. Kreatywna, stanowcza, jej drugie imię powinno brzmieć Wonder woman.
KOKU Team
Magdalena Matejczuk
General Manager
Niezastąpiona. Realizuje cele, wizje i misje, oraz nadaje tempo w realizacji strategii firmy.
Jagoda Nikołajuk
Office Manager
Finanse KOKU ma w jednym paluszku. Miła, filigranowa, ale potrafi być zadziorna.
Urszula Jurczenia
Project Manager
Zamiłowanie do organizacji i porządku ma we krwi. Zaskakuje nas codziennie nowymi pomysłami.
M. K.
Graphic Designer
Nasz przebojowy kreator wizualny. Picasso w dziale graficznym. Fotograf z pasją, który uchwyca życie sieci KOKU Sushi na zjawiskowych fotografiach.
Martyna Krzymowska
Area Manager Trener
Charyzmatyczna manager KOKU Sushi, która jest z nami od 10 lat. To dzięki niej ekipa lokali w Polsce wita Was z uśmiechem.
Krzysztof Giżewski
Sous Chef Trener
Zawsze uśmiechnięty, profesjonalista pod każdym względem. Pod jego czujnym okiem nasi Sushi masterzy już od pięciu lat uczą się technik przygotowywania sushi.
Hubert Żukowski
Sushi Master Trener
Ostoja spokoju. Konkretny i stanowczy w działaniach. Jako Sushi Master ma za zadanie wyszkolić własny zespół, który wznieci ogień na niejednym japońskim talerzu.
Łukasz Łabuz
Sushi Master Trener
Kreatywny i oryginalny w swoim smaku. Miłośnik diety Keto. Motywuje do działania swój zespół.