Maksymalna powtarzalność, oszczędność czasu i duża wydajność – to podstawowe zalety kuchni centralnej KOKU Sushi.
Opracowaliśmy właśnie koncept, w którym nowoczesne urządzenia w znacznym stopniu zastępują czynności wykonywane do tej pory przez kucharzy. Dzięki temu jedna świetnie wyposażona kuchnia może wspierać kilka lokali jednocześnie 💪
Pierwsza z nich powstała w rodzinnym Białymstoku w nowo otwartej restauracji KOKU Sushi Białystok Antoniuk. Stanowi zaplecze dla trzech pozostałych punktów w tym mieście. Znajdują się w niej m.in. maszyny do mycia i zaprawiania ryżu, urządzenie do układania ryżu na nori oraz kater do krojenia rolek.
Jak tłumaczy współwłaściciel naszej sieci, Mariusz Olechno: „Nowoczesne urządzenia zapewniają szybszą pracę i precyzję, które są kluczowe podczas przygotowywania sushi. W praktyce wygląda to tak, że podstawowe czynności, jak mycie, zaprawianie, gotowanie i studzenie ryżu, wykonują maszyny nadzorowane przez pracownika. Następnie tak przygotowany ryż jest dostarczany do wszystkich lokali, których kucharze zajmują się dokończeniem dań według zamówień”.
To rozwiązanie najlepiej sprawdza się w przypadku multifranczyzobiorców, którzy prowadzą kilka restauracji w danym mieście. Ale z wybranych urządzeń mogą też skorzystać właściciele pojedynczych lokali. Mowa tu na przykład o katerze do krojenia rolek czy urządzeniu do układania ryżu na arkuszach nori.
W luty tego roku przeprowadziliśmy szkolenie dla franczyzobiorców zainteresowanych naszym nowym konceptem. Jego uczestnicy poznali zasady działania poszczególnych urządzeń oraz korzyści, jakie niesie ich wdrożenie. Relacja poniżej 🙂