Maksymalna powtarzalność, oszczędność czasu i duża wydajność – to podstawowe zalety kuchni centralnej KOKU Sushi.
Opracowaliśmy właśnie koncept, w którym nowoczesne urządzenia w znacznym stopniu zastępują czynności wykonywane do tej pory przez kucharzy. Dzięki temu jedna świetnie wyposażona kuchnia może wspierać kilka lokali jednocześnie 

Pierwsza z nich powstała w rodzinnym Białymstoku w nowo otwartej restauracji KOKU Sushi Białystok Antoniuk. Stanowi zaplecze dla trzech pozostałych punktów w tym mieście. Znajdują się w niej m.in. maszyny do mycia i zaprawiania ryżu, urządzenie do układania ryżu na nori oraz kater do krojenia rolek.
Jak tłumaczy współwłaściciel naszej sieci, Mariusz Olechno: „Nowoczesne urządzenia zapewniają szybszą pracę i precyzję, które są kluczowe podczas przygotowywania sushi. W praktyce wygląda to tak, że podstawowe czynności, jak mycie, zaprawianie, gotowanie i studzenie ryżu, wykonują maszyny nadzorowane przez pracownika. Następnie tak przygotowany ryż jest dostarczany do wszystkich lokali, których kucharze zajmują się dokończeniem dań według zamówień”.
To rozwiązanie najlepiej sprawdza się w przypadku multifranczyzobiorców, którzy prowadzą kilka restauracji w danym mieście. Ale z wybranych urządzeń mogą też skorzystać właściciele pojedynczych lokali. Mowa tu na przykład o katerze do krojenia rolek czy urządzeniu do układania ryżu na arkuszach nori.
W luty tego roku przeprowadziliśmy szkolenie dla franczyzobiorców zainteresowanych naszym nowym konceptem. Jego uczestnicy poznali zasady działania poszczególnych urządzeń oraz korzyści, jakie niesie ich wdrożenie. Relacja poniżej 

By magdam
16 marca, 2022
News