Franczyza catering

Skontaktuj się z nami!

Marzysz o własnym cateringu?

ZACZNIJ WSPÓŁPRACĘ Z KOKU SUSHI.

Franczyza to sposób na własny biznes pod rozpoznawalnym na rynku logo. Franczyzobiorca korzysta z know how, sprawdzonych standardów Restauracji KOKU Sushi. Dzięki współpracy obniża ryzyko związane z podjęciem nowej nieznanej działalności, zwiększa swoją rozpoznawalność wśród klientów.

Własny catering KOKU Sushi

Sieć sushi barów KOKU Sushi powstała z myślą o Gościach , którzy poszukują nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smaków. Przytulne wnętrza utrzymane w charakterystycznej dla kraju kwitnącej wiśni harmonii kolorów pozwoli mile spędzić czas. KOKU Sushi zaskoczy cię niebanalnym podejściem do sztuki przyrządzania tej wielowiekowej potrawy.
Właścicielami największej sieci sushi barów w Polsce są Urszula, Mariusz i Piotr Olechno. Dzięki nim jesteśmy z Wami od 2004 roku.

Nasz rozwój

Pierwszy lokal pod marka KOKU Sushi powstał w 2011 roku w Białymstoku. Na przestrzeni 8 lat otworzyliśmy kolejne 24 lokale w Polsce w tym kolejny w Białymstoku i pierwszy w Polsce sushi bar PREMIUM.
Kolejne lata były pełne wyzwań i nowych doświadczeń. Zwiększając liczbę punktów franczyzowych zmieniamy i modernizujemy zakres oferowanych produktów, komunikację z klientami, metody sprzedaży oraz sposób komunikacji z naszymi partnerami biznesowymi. W 2020 roku powstał nowy koncept KOKU Sushi POINT.

Współpraca obejmuje:

  • Projekt wyposażenia wnętrz – wytyczne
  • Dobór wyposażenia lokalu
  • Projekt technologii do Sanepidu
  • Receptury potraw oraz menu zgodnie z trendami
  • Wskazanie sprawdzonych dostawców (wspólny koszyk zakupowy – wynegocjowane ceny)
  • Podręcznik operacyjny czyli kompendium wiedzy
  • Czterotygodniowe szkolenie pracowników
  • Szkolenie dla właścicieli oraz managerów Restauracji
  • Opiekę i stałą współpracę z Managerem Sieci oraz zespołem KOKU Sushi
  • Wspólną bazę materiałów graficznych
  • Sprawdzone systemy podnoszenia sprzedaży oraz motywowania pracowników
  • Regularną kontrolę jakości
  • Procedury BHP, instrukcje, HACCP, GHP i GMP
  • Wsparcie marketingowe (oszczędność kosztów poprzez wspólne drukowanie materiałów reklamowych)
  • 19 letnie doświadczenie w prowadzeniu sushi barów ( minimalizuje ryzyko braku wiedzy i popełnienia błędów)

Warunki przystąpienia do sieci cateringu

Wstępna rozmowa
Akceptacja lokalizacji
Podpisanie umowy
Zaplecze finansowe
Zaangażowanie

Warunki współpracy

 

KOKU Sushi Point

  1. charakterystyka restauracji – restauracja bez sali konsumpcyjnej, realizuje zamówienia tylko na wynos i z dostawą, mały metraż, niski koszt inwestycji, lokalizacje biznesowe, osiedla, centra miast, dobry podjazd autem. Koncepcja dodatkowo jest skierowana do właścicieli posiadających Restauracje KOKU Sushi z obsługą. 
    szkolenie – 4 tygodnie dla pracowników oraz 2 dni dla właścicieli i managerów
    licencja – 25 tys. zł
    stała opłata miesięczna – 2 000 zł
    inwestycja – 40 tys. zł + koszt remontu
    projekt, wizualizacja, technologia –  4 000 zł
  2. powierzchnia lokalu –  ok. 40 m2
  3. ilość lokali – 9

KOKU Sushi

  • charakterystyka restauracji – restauracja z salą konsumpcyjną, realizuje zamówienia na wynos i z dostawą, obsługa kelnerska, centra miast, osiedla, ogródek letni, koncesja na alkohol A i B
    szkolenie – 4 tygodnie dla pracowników oraz 2 dni dla właścicieli i managerów
    licencja – 25 tys. zł
    stała opłata miesięczna – 2 500 zł
    inwestycja – 120 tys. zł + koszt remontu
    projekt, wizualizacja, technologia – 6 000 zł
  • powierzchnia lokalu –  ok. 70 – 100 m2
  • ilość lokali – 34

KOKU Sushi Premium

  • charakterystyka restauracji – restauracja z salą konsumpcyjną, spotkania biznesowe oraz okolicznościowe, realizuje zamówienia na wynos i z dostawą, wyższy standard wystroju wnętrza, obsługa kelnerska, koncesja na alkohol A, B, C, prestiżowe lokalizacje np. rynki miast, ścisłe centrum, ogródek letni
    szkolenie – 4 tygodnie dla pracowników oraz 2 dni dla właścicieli i managerów
    licencja – 25 tys. zł
    stała opłata miesięczna – 3 000zł
    inwestycja – 300 tys. zł + koszt remontu
    projekt, wizualizacja, technologia – 8 000 zł
  • powierzchnia lokalu – ok. 120 – 160 m2
  • ilość lokali – 5

Proces otwierania lokalu KOKU Sushi

Cały proces otwierania lokalu to czas około 3 miesięcy zależny od kondycji lokalu.

Rozmowy wstępne:

  • przedstawienie systemu franczyzowego
  • wytyczne do szukania lokalizacji lokalu
  • akceptacja lokalizacji
  • podpisanie umowy

Projektowanie (trwa około  ok. 2-3 tygodni). Projekt obejmuje:

  • część budowlaną
  • część stolarską
  • część technologiczną do odbioru Sanepidu

Remont

Okres trwania etapu remontowego zależy od kondycji lokalu oraz ekipy remontowej która przystosuje wnętrze do wymogów projektu. Zazwyczaj jest to okres od 10 do 12 tygodni.

Szkolenie

Czas szkolenia pracowników to okres 4 tygodni. Przez pierwsze 3 tygodnie szkolimy pracowników przed otwarciem, następnie otwieramy lokal. Szkoleniowcy zostają na 4 tydzień i wspólnie pracują z nowymi pracownikami. Szkolenie dla właścicieli oraz managerów odbywa się przed szkoleniem pracowników, w trakcie remontu Restauracji i trwa 2 dni. 

Co zyskujesz otwierając z nami biznes?

19 letnie doświadczenie w prowadzeniu sushi barów

Aplikacja mobilna KOKU Sushi na Android i IOS

Korzystanie ze sprawdzonej marki KOKU Sushi

Regularna aktualizacja karty menu

Wspólny system sprzedaży

Rozwój według trendów i ciągłe doskonalenie

Własny system zamówień online

Uczestniczenie w wewnętrznych spotkaniach, szkoleniach oraz konkursach kulinarnych

Obejrzyj tych, którzy nam zaufali