Zamów online!

Franczyza

  • Franczyza

Marzysz o własnym sushi barze?

Zacznij współpracę z KOKU Sushi.

Franczyza to sposób na własny biznes pod rozpoznawalnym na rynku logo. Franczyzobiorca korzysta z know how, sprawdzonych standardów Restauracji KOKU Sushi. Dzięki współpracy obniża ryzyko związane z podjęciem nowej nieznanej działalności, zwiększa swoją rozpoznawalność wśród klientów.

Sieć sushi barów KOKU Sushi

Sieć sushi barów KOKU Sushi powstała z myślą o Gościach , którzy poszukują nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smaków. Przytulne wnętrza utrzymane w charakterystycznej dla kraju kwitnącej wiśni harmonii kolorów pozwoli mile spędzić czas. KOKU Sushi zaskoczy cię niebanalnym podejściem do sztuki przyrządzania tej wielowiekowej potrawy.
Właścicielami największej sieci sushi barów w Polsce są Urszula, Mariusz i Piotr Olechno. Dzięki nim jesteśmy z Wami od 2004 roku.
Nasz rozwój
Pierwszy lokal pod marka KOKU Sushi powstał w 2011 roku w Białymstoku. Na przestrzeni 8 lat otworzyliśmy kolejne 24 lokale w Polsce w tym kolejny w Białymstoku i pierwszy w Polsce sushi bar PREMIUM.
Kolejne lata były pełne wyzwań i nowych doświadczeń. Zwiększając liczbę punktów franczyzowych zmieniamy i modernizujemy zakres oferowanych produktów, komunikację z klientami, metody sprzedaży oraz sposób komunikacji z naszymi partnerami biznesowymi.

Współpraca obejmuje:

  • Projekt wyposażenia wnętrz – wytyczne
  • Dobór wyposażenia lokalu
  • Projekt technologii do Sanepidu
  • Receptury potraw oraz menu zgodnie z trendami
  • Wskazanie sprawdzonych dostawców (wspólny koszyk zakupowy – wynegocjowane ceny)
  • Podręcznik operacyjny czyli kompendium wiedzy
  • Czterotygodniowe szkolenie pracowników
  • Regularną kontrolę jakości
  • Procedury BHP, instrukcje, HACCP, GHP i GMP
  • Wsparcie marketingowe (oszczędność kosztów poprzez wspólne drukowanie materiałów reklamowych)
  • 15 letnie doświadczenie w prowadzeniu sushi barów ( minimalizuje ryzyko braku wiedzy i popełnienia błędów)

Warunki przystąpienia

Wstępna rozmowa
Akceptacja lokalizacji
Podpisanie umowy
Zaplecze finansowe
Zaangażowanie

Warunki współpracy

KOKU Sushi Point

charakterystyka restauracji - restauracja bez sali konsumpcyjnej, realizuje zamówienia tylko na wynos i z dostawą, mały metraż, niski koszt inwestycji, lokalizacje biznesowe, osiedla, centra miast, dobry podjazd autem
licencja - 15 tys. zł
stała opłata miesięczna - 1 000 zł
% opłata miesięczna - 55 tys. zł > 0.5%,  55 tys. zł – 80 tys zł 1.5%,  80 tys. zł – 145 tys zł 1.75%,  145 tys. zł < 2%
inwestycja - 40 tys. zł + koszt remontu
ilość mieszkańców - 20 tys.
powierzchnia lokalu - 40 m2

KOKU Sushi

charakterystyka restauracji - restauracja z salą konsumpcyjną, realizuje zamówienia na wynos i z dostawą, obsługa kelnerska, centra miast, osiedla, ogródek letni, koncesja na alkohol A i B
licencja - 25 tys. zł
stała opłata miesięczna - 1 200 zł
% opłata miesięczna - 55 tys. zł > 0.5%,  55 tys. zł – 80 tys zł 1.5%,  80 tys. zł – 145 tys zł 1.75%,  145 tys. zł < 2%
inwestycja - 120 tys. zł + koszt remontu
ilość mieszkańców - 40 tys.
powierzchnia lokalu - 70 - 100 m2
ilość lokali - 25

KOKU Sushi Premium

charakterystyka restauracji - restauracja z salą konsumpcyjną, spotkania biznesowe oraz okolicznościowe, realizuje zamówienia na wynos i z dostawą, wyższy standard wystroju wnętrza, obsługa kelnerska, koncesja na alkohol A, B, C, prestiżowe lokalizacje np. rynki miast, ścisłe centrum, ogródek letni
licencja - 25 tys. zł
stała opłata miesięczna - 1 500 zł
% opłata miesięczna - 55 tys. zł > 0.5%,  55 tys. zł – 80 tys zł 1.5%,  80 tys. zł – 145 tys zł 1.75%,  145 tys. zł < 2%
inwestycja - 300 tys. zł + koszt remontu
ilość mieszkańców - 150 tys.
powierzchnia lokalu - 120 - 160 m2
ilość lokali - 4

Proces otwierania lokalu KOKU Sushi

Cały proces otwierania lokalu to czas około 3 miesięcy zależny od kondycji lokalu.

Rozmowy wstępne:

  • przedstawienie systemu franczyzowego
  • wytyczne do szukania lokalizacji lokalu
  • akceptacja lokalizacji
  • podpisanie umowy

Projektowanie (trwa około 2-3 tygodni). Projekt obejmuje:

  • część budowlaną
  • część stolarską
  • część technologiczną do odbioru Sanepidu

Remont

Okres trwania etapu remontowego zależy od kondycji lokalu oraz ekipy remontowej która przystosuje wnętrze do wymogów projektu. Zazwyczaj jest to okres od 10 do 12 tygodni.

Szkolenie

Czas szkolenia to okres 4 tygodni. Przez pierwsze 3 tygodnie szkolimy pracowników (3 tygodnie kucharzy oraz 1 tydzień kelnerki ). Następnie otwieramy lokal. Szkoleniowcy pozostają na 4 tydzień i wspólnie pracują z nowymi pracownikami.

Co zyskujesz otwierając z nami biznes?

15 letnie doświadczenie w prowadzeniu sushi barów

Korzystanie ze sprawdzonej marki KOKU Sushi

Wspólny system sprzedaży

Własny system zamówień online

Aplikacja mobilna KOKU Sushi na Android i IOS

Regularna aktualizacja karty menu

Rozwój według trendów i ciągłe doskonalenie

Uczestniczenie w wewnętrznych spotkaniach, szkoleniach oraz konkursach kulinarnych

Skontaktuj się z nami!

Urszula Olechno
663 749 369
franczyza@kokusushi.pl

pobierz prezentację firmy

Obejrzyj tych, którzy nam zaufali