Zamów online!

Poradnik

  • Poradnik

  • Produkty do sushi – składniki w kuchni japońskiej

    8 lipca, 2021

    Kuchnia japońska opiera się na ryżu, rybach, owocach morza, warzywach i wodorostach. Charakteryzuje ją prostota oraz przywiązanie do wyglądu potrawy. Jej znakiem rozpoznawczym jest...

    Czytaj dalej
  • Rodzaje sushi – poznaj bogactwo japońskiej kuchni

    24 czerwca, 2021

    Skoro tu jesteś, to pewnie wiesz, że sushi można jeść na wiele różnych sposobów. Bazą dla większości z nich są: zaprawiony ryż, arkusze nori,...

    Czytaj dalej
  • Historia sushi – od kiszonej ryby po eleganckie maki

    10 czerwca, 2021

    Historia sushi jest bogata i różnorodna. Chociaż dzisiejsze sushi kojarzy nam się raczej ze świeżymi produktami – surowymi kawałkami ryb, owocami morza i warzywami...

    Czytaj dalej