Jakość naszego menu i niezwykłe połączenia smaków to stale towarzyszące nam aspekty rozwoju.
Co roku jednym z jego wymiarów jest wewnętrzny konkurs Nowe Inspiracje, w ramach którego sushi masterzy oraz barmanki KOKU Sushi przesyłają nam swoje propozycje na nowe rolki oraz napoje.
W tym roku laureatem został Alan Morawski, który jest także właścicielem sushi baru w Gdańsku.
Opracował on rolkę „Uramaki z cytrusowo-pikantnym sandaczem i tykwą w tempurze”. Wybraliśmy ją ze względu na idealne połączenie chrupkiego środka w postaci krewetki w tempurze, następnie pysznej pasty z sandacza oraz ponownie chrupkiej warstwy w wersji tykwy w tempurze.
Ta kombinacja smaków na długo zostaje w pamięci, a chrupkość tempury jest tu dodatkową atrakcją
Zmienioną wersję tej rolki na inną rybę użyliśmy jako nowości w obecnej karcie menu